Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad fra bunden

 

Måltiderne er en vigtig del af hverdagen i Sundpark

Ud over at være en anledning til at hygge og være fælles om noget, er det også en vigtig anledning til udvikling og læring - at danne relationer, være nysgerrige og lære at være selvhjulpne. På den måde bruger vi både maden og måltidet pædagogisk og arbejder hele tiden med at styrke børnenes madmod.

Maden i Sundparks køkken afspejler de personer, vi er i køkkenet. I tillæg til, hvad det faste personale bringer til gryderne, er vi altid åbne for praktikanter og elever, som hver især bidrager til at sætte deres præg på menuen. I skrivende stund serverer vi derfor alt fra frikadeller til paella og butter-chicken.

Vores brød er bagt på flere forskellige næringsrige kornsorter og surdej. Vi sylter selv vores rødbeder, løg, græskar og agurker og når vi bruger kød er det fra øko-dyr, som har haft et godt liv.

Vores ugeplan følger som udgangspunkt nedenstående model:

  • Mandag: Grød med frugtkompot mm. eller Risotto
  • Tirsdag: Vegetarret
  • Onsdag: Skifter mellem kød og fisk
  • Torsdag: Rugbrød – smør selv
  • Fredag: Suppe med brød eller vegetarret

 

Råvarer

Vi bruger stort set kun friske frugter og grøntsager og går meget op i årstidernes skiften, men når længslen efter sommerens sødme bliver for stor, går vi ikke af vejen for at ty til en portion jordbær- eller rabarbergrød. Vi prøver generelt at undgå frugt og grønt som kommer alt for langt fra, og som smager af vand.

Når sommeren går på hæld, og efteråret tager over, forsyner vores mange frugttræer os med fantastiske blommer og æbler.

Vores økologiprocent ligger et godt stykke over Københavns kommunes krav om 90 %.

 

Sukker

I køkkenet bruger vi sukker i samme grad, som vi bruger de andre 4 grundsmage. Uden sukker smager syltede rødbeder fx ikke videre godt.

Derfor har vi ikke nogen sukkerpolitik her i Sundpark – vi bruger vores sunde fornuft. Når børnene f.eks. har fødselsdag og skal dele noget ud til de andre børn, opfordrer vi ligeledes til at bruge den sunde fornuft og holde igen med sukkeret. Børnene er ligeså glade for at dele eks. boller og frugtspyd/stænger ud i stedet for kage med et tykt lag glasur.

Når det er rigtig varmt i vejret, kan vi godt finde på at tilbyde børnene en is eller saftevand, ligesom at vi til vores arrangementer – sommerfest, halloween, julefest osv. - også tilbyder børnene lidt sødt.

 

Særlige hensyn

Vi følger fødevarestyrelsens retningslinjer. Til de børn, der ikke må få svinekød, tilbyder vi et alternativ uden gris. Ligeledes tilbyder vi et alternativ til børn, der ikke tåler laktose, gluten, æg eller nødder – vi skal bare bruge en lægeerklæring fra en børnelæge først.

 

Mad- og måltidspolitik

Sundpark har en mad- og måltidspolitik der er udarbejdet på tværs af faggrupperne i huset. Den kan læses i linket nedenfor.

 

Dokumenter

Sundpark's Mad- og måltidspolitik

Shape Created with Sketch.